Från KTH till Nya Zeeland och vidare ut i rymden

Desirée Brundin, 30 år, växte upp med en dröm om att bli pilot. Den drömmen blev i stället en ansökan till en civilingenjörsutbildning inom flyg-och rymdteknik på KTH där intresset för rymden istället tog över.

Sedan några månader tillbaka befinner sig Desirée Brundin på Nya Zeeland där hon jobbar på rymdföretaget Rocket Lab. Efter en tid med sömnlösa nätter och intensivt arbete har teamet skjutit upp satelliten CAPSTONE med Rocket Labs egen rymdfarkost. Uppskjutningen gjordes tillsammans med NASA och Advanced Space. Nu har teamet fått ett nytt uppdrag av NASA – designa och bygga två satelliter som ska placeras i omloppsbanan runt Mars.

Hej Desirée, hur är det att ha rymden som arbetsplats?
Det är både roligt och inspirerande. Jag behöver variation i mitt arbete och här är en vanlig dag på jobbet aldrig den andra lik. Mina dagar påverkas mycket av i vilken fas i projekten vi är. Under juni reste jag mycket till vår launch site och spenderade dagarna i ett renrum. Ett renrum kan beskrivas som ett rum där temperatur, luftfuktighet och antal partiklar i luften är strikt kontrollerade och på så vis säkerställer att det är helt rent. I det projektet var jag också mycket på uppskjutningsplatsen och i vårt mission control center. Nu är vi i startgroparna för ett nytt projekt, och då spenderar jag min tid framför datorn eller i olika workshops och möten.

Med rymden som arbetsplats är ingen dag den andra lik, Desirée Brundin i Control center

Rymden måste var full av utmaningar, hur tar du dig an dem?
Jag stöter på utmaningar varje dag. Men det är lite det som är grejen med att vara ingenjör, att lösa problem och ta sig förbi utmaningar. Personligen blir jag uttråkad om saker är för lätta så jag är glad att satellituppdrag är långt ifrån enkla, haha.

Jag tror att det bästa sättet att ta sig an utmaningar är att se på dem med nyfikenhet, och att ansluta sig till ett bra team som du kan bolla idéer med och lära dig nya saker av.

Var ser du dig själv om 10 år?
Svår fråga, jag har faktiskt ingen aning. Det hade varit tråkigt att ha livet förutbestämt. Jag vill kunna tacka ja till saker när de händer och inte ha en färdig plan att följa. Men om 10 år hoppas jag att jag fortfarande gör saker som inspirerar mig. Och om det är rymden eller inte får framtiden utvisa.

Desirée brundin med rymdfarkosten som skjutits upp till månen.

Hur var det att flytta till Nya Zeeland med allt vad det innebär?
För mig var det ingen större förändring. Jag har flängt runt ganska mycket och bott i både Australien och Kalifornien tidigare. Jag trivs superbra på Nya Zeeland och försöker ta varje chans jag får att utforska landet. När jag inte jobbar brukar jag vandra, bruncha med vänner och hänga på stranden.

Har du några tips till den som vill göra en liknande resa?
Jag skulle säga, gör det. Var inte rädd för att flytta. Det värsta du kan göra för din karriär och din personliga utveckling är att stanna på samma ställe. Du kan alltid vända tillbaka om det inte känns rätt, men det är mycket du missar att uppleva om du inte vågar ta chansen.

Och slutligen, om du var tvungen att byta karriär idag, vad skulle du göra i stället?
Om jag inte hade jobbat som ingenjör hade jag velat jobba med inredning eller konst.

 

Läs fler modiga intervjuer från Brave New Business

Från universitet till egenföretagare innan examen

Ett ”ekonomiskt felsteg” ledde till drömkarriär

”Life is a journey, not a destination”

Brave news
Är industrin en bransch där vi har för låga förväntningar på våra medarbetare? Jag vill hävda att det är så. Kanske inte på alla arbetsplatser men på alldeles för många. Skulle förväntningarna vara tillräckliga skulle det finnas yrkesstolthet – och det är något som allt för ofta saknas. Inte minst vad gäller nästa generations medarbetare. Jag har turen att få vara på en industri där jag får utvecklas i min roll. Och jag tror att många med mig är nöjda med ledningens förväntningar. På Gnosjö Automatsvarvning har medarbetarna nämligen en genomsnittlig arbetstid på företaget i 10,5 år samtidigt som frisknärvaron uppgår till 95 procent (enligt siffror från hållbarhetsrapporten 2020). Men när jag pratar med andra upplever jag många gånger att det inte ser ut så här på alla arbetsplatser. Varför? Det har jag tyvärr inte svaret på. Men jag tror att låga förväntningar på medarbetaren kan vara en anledning. När industrin sedan länge brottas med ett smutsigt rykte kan det upplevas svårt att tvätta bort fördomar och påhittade tankemönster. Men precis som i alla branscher sker kontinuerlig utveckling. Och jag vågar påstå att utvecklingen i industrin minsann går fort. Jag tror att en stor del av den problematik som har grundat de dåliga ryktena handlar om att vi inte alltid har varit så bra på att uppskatta våra medarbetare och ge dem utrymme för personlig utveckling. Kanske har vi rent av varit kass på att låta individen ta eget ansvar över sådant som en vd eller ägare anser är dennes uppgift. Samtidigt anser jag att yrket i sin helhet inte bär den stolthet det borde. För det är ju trots allt tack vare industrin som Sverige har blivit ett så rikt och framgångsrikt land som det är idag. Jag säger det ofta men det tål att sägas igen – unga har ingen bild av industrin. Och tyvärr tror jag att många vuxna inte har det heller. Eller i alla fall inte en bild som grundar sig i en egen uppfattning av branschen. Det tycker jag är ett tydligt tecken på att vi tillsammans behöver öka yrkesstoltheten på våra arbetsplatser. Så att våra medarbetare också blir de ambassadörer vi behöver för att krossa normer och skapa en nyanserad bild av industrin. Som den moderna, högteknologiska och utvecklingshungriga bransch den är. Men det finns en sak som är positiv med att bilden av industrin inte finns överhuvudtaget. Vi kan bidra för att skapa precis den bild vi önskar. Och det tror jag att vi lyckas med först när vi höjer förväntningarna på våra medarbetare. För att varje individ behöver känna att den gör ett viktigt jobb. Så även på den lokala industrin. Är du med mig?   ~ Industrihälsningar från Elin. Jag heter Elin Elmersson och är industri- och teknikkommunikatör på tillverkningsindustrin Gnosjö Automatsvarvning. Jag är också industribloggare på Brave New Business. Häng med! Läs Elins tidigare blogginlägg Jag utmanar dig att våga skryta! ”Man vill ju inte hamna i industrin” Industrin skriker efter arbetskraft
För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis. Bakom innovationen ligger flera år av utveckling och samarbeten. Allt för att ta fram ett hundgodis som är lika bra för klimatet som för hunden. Tillsammans med agronom, veterinär och forskningsinstitut tog det tre år att gå från idé till kommersiell produkt. Ett hundgodis som är både svinnsmart och gott, i alla fall om du frågar Glufs egen ”testhund” Buster. Godiset består till största delen av blåmusslor. Musslorna som används är de som inte klarat sig hela vägen till matbordet för att de antingen varit små eller inte sett ut som en ”bra” mussla ska. Innehållet i godbitarna är bara naturliga ingredienser så som musselmjöl och potatis. Musselmjölet tas dessutom från en annan svensk startup, nämligen Musselfeed, som tagit fram ett klimatsmart och proteinrikt livsmedelstillskott gjort på musselskal. Och anledningarna till att musslan är en bra råvara är många. Dels innehåller den lilla havsvarelsen stora mängder protein och vitaminer så som Omega 3 och Omega 6, dels bidrar musslorna till att rena haven. Ett smart val för såväl klimat som människa och hund helt enkelt.   Läs fler nyheter från Brave New Business Nya mindre vindkraftverk gör hushåll självförsörjande på el 90-årig uppfinnare gör succé i Draknästet En lampa som lyser upp liv

Bra hundgodis med sämre blåmusslor

För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis.

Bakom i...

Läs hela artikeln

Brave New Business letar modiga entreprenörer

Vi letar efter dig som aldrig ger upp, som vågar sticka ut hakan, som tänker annorlunda och som vågar utmana sig själv och sin bransch. Har du en spännande idé som du skulle vilja få publicerad eller känner du kanske en modig innovatör? Tipsa oss!


Vi använder egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din navigeringsupplevelse. Fortsätter du att surfa vidare innerbär det att du accepterar användningen av dessa cookies. Du hittar mer information i våra villkor för cookies.