Ett ”ekonomiskt felsteg” ledde till drömkarriär

Att sadla om och börja plugga i vuxen ålder kan kännas läskigt för de flesta. Det gjorde det i alla fall för Tomas Röjås som i 30-års åldern, efter många år som bowlingmekaniker, vågade lämna den trygga inkomsten för att satsa på något han drömt om länge – nämligen maskiningenjör. Brave New Business tog ett snack med Tomas om hur det var att gå tillbaka till skolbänken, att leva på studiebidrag igen och att plugga med 20-åringar.

Varför tog du beslutet om att byta karriär och börja plugga, 30 år gammal?

Man blir väldigt bekväm med att pengar alltid rullar in varje månad. Men jag var extremt trött på mitt jobb, som jag egentligen bara ”hade hamnat på” direkt efter gymnasiet, och måndagsångesten var alltid där. Teknik och konstruktion har alltid varit ett stort intresse för mig. Och ville jag jobba inom det behövde jag också utbilda mig. Även om det kändes som att jag började om på noll så var jag supermotiverad från dag ett! Mycket av det berodde nog på att det var ett medvetet beslut som jag tog, istället för en tillfällighet.

Största utmaningarna med att gå tillbaka till skolbänken?

Ekonomin. Det är ju något av ett ekonomiskt felsteg att plugga så mycket senare haha. Med en 1-åring hemma gick vi på föräldrapenning och studiebidrag. Så jag gjorde ju i princip ekonomiskt självmord när jag gick åt ”fel” håll. Men jag lärde mig samtidigt otroligt mycket om att leva på en budget. Det blev en bra skola vid sidan av skolan kan man säga. Vi fick avstå från resor, semestrar och annat kul som vi kunde göra innan för att istället jobba på loven. Men jag hade en fantastiskt stöttande fru genom hela den här resan, det hjälpte väldigt mycket.

Det bästa med ditt beslut?

Skolan var såklart tung på grund av ovanstående, men det var samtidigt väldigt roligt. Jag ångrar absolut ingenting. Och förutom att jag är morgontrött så tar det inte alls emot att gå till jobbet längre haha. Fredag eller måndag gör ingen skillnad nu. Jag är extremt glad och stolt över att jag vågade satsa. Nu är jag ju lycklig på jobbet, och det är värt allt.

Hur var det att plugga med 20-åringar?

Förutom att jag hade mer arbetserfarenhet och ett driv som många andra saknade så märkte jag nästan bara av det efter lektionerna när skolan var slut. Första gången jag blev medbjuden på fest var jag lite övertaggad och skulle hålla samma takt som 20-åringarna…så jag kom till festen 17:30 och gick hem 21:30 för att jag kände mig lite förfriskad. Jag kom ikapp och förbi kan man säga. Men you live you learn, så nästa gång insåg jag mina begränsningar och fortsatte ta rollen som den ansvarsfulla och äldre pluggkompisen haha.

Läs om fler modiga satsningar från Brave New Business

”Life is a journey, not a destination”

Hon ska revolutionera kvinnohälsan med en medicinsk app

Från Kalmar till Hollywood med solglasögon

Brave news
Är industrin en bransch där vi har för låga förväntningar på våra medarbetare? Jag vill hävda att det är så. Kanske inte på alla arbetsplatser men på alldeles för många. Skulle förväntningarna vara tillräckliga skulle det finnas yrkesstolthet – och det är något som allt för ofta saknas. Inte minst vad gäller nästa generations medarbetare. Jag har turen att få vara på en industri där jag får utvecklas i min roll. Och jag tror att många med mig är nöjda med ledningens förväntningar. På Gnosjö Automatsvarvning har medarbetarna nämligen en genomsnittlig arbetstid på företaget i 10,5 år samtidigt som frisknärvaron uppgår till 95 procent (enligt siffror från hållbarhetsrapporten 2020). Men när jag pratar med andra upplever jag många gånger att det inte ser ut så här på alla arbetsplatser. Varför? Det har jag tyvärr inte svaret på. Men jag tror att låga förväntningar på medarbetaren kan vara en anledning. När industrin sedan länge brottas med ett smutsigt rykte kan det upplevas svårt att tvätta bort fördomar och påhittade tankemönster. Men precis som i alla branscher sker kontinuerlig utveckling. Och jag vågar påstå att utvecklingen i industrin minsann går fort. Jag tror att en stor del av den problematik som har grundat de dåliga ryktena handlar om att vi inte alltid har varit så bra på att uppskatta våra medarbetare och ge dem utrymme för personlig utveckling. Kanske har vi rent av varit kass på att låta individen ta eget ansvar över sådant som en vd eller ägare anser är dennes uppgift. Samtidigt anser jag att yrket i sin helhet inte bär den stolthet det borde. För det är ju trots allt tack vare industrin som Sverige har blivit ett så rikt och framgångsrikt land som det är idag. Jag säger det ofta men det tål att sägas igen – unga har ingen bild av industrin. Och tyvärr tror jag att många vuxna inte har det heller. Eller i alla fall inte en bild som grundar sig i en egen uppfattning av branschen. Det tycker jag är ett tydligt tecken på att vi tillsammans behöver öka yrkesstoltheten på våra arbetsplatser. Så att våra medarbetare också blir de ambassadörer vi behöver för att krossa normer och skapa en nyanserad bild av industrin. Som den moderna, högteknologiska och utvecklingshungriga bransch den är. Men det finns en sak som är positiv med att bilden av industrin inte finns överhuvudtaget. Vi kan bidra för att skapa precis den bild vi önskar. Och det tror jag att vi lyckas med först när vi höjer förväntningarna på våra medarbetare. För att varje individ behöver känna att den gör ett viktigt jobb. Så även på den lokala industrin. Är du med mig?   ~ Industrihälsningar från Elin. Jag heter Elin Elmersson och är industri- och teknikkommunikatör på tillverkningsindustrin Gnosjö Automatsvarvning. Jag är också industribloggare på Brave New Business. Häng med! Läs Elins tidigare blogginlägg Jag utmanar dig att våga skryta! ”Man vill ju inte hamna i industrin” Industrin skriker efter arbetskraft
För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis. Bakom innovationen ligger flera år av utveckling och samarbeten. Allt för att ta fram ett hundgodis som är lika bra för klimatet som för hunden. Tillsammans med agronom, veterinär och forskningsinstitut tog det tre år att gå från idé till kommersiell produkt. Ett hundgodis som är både svinnsmart och gott, i alla fall om du frågar Glufs egen ”testhund” Buster. Godiset består till största delen av blåmusslor. Musslorna som används är de som inte klarat sig hela vägen till matbordet för att de antingen varit små eller inte sett ut som en ”bra” mussla ska. Innehållet i godbitarna är bara naturliga ingredienser så som musselmjöl och potatis. Musselmjölet tas dessutom från en annan svensk startup, nämligen Musselfeed, som tagit fram ett klimatsmart och proteinrikt livsmedelstillskott gjort på musselskal. Och anledningarna till att musslan är en bra råvara är många. Dels innehåller den lilla havsvarelsen stora mängder protein och vitaminer så som Omega 3 och Omega 6, dels bidrar musslorna till att rena haven. Ett smart val för såväl klimat som människa och hund helt enkelt.   Läs fler nyheter från Brave New Business Nya mindre vindkraftverk gör hushåll självförsörjande på el 90-årig uppfinnare gör succé i Draknästet En lampa som lyser upp liv

Bra hundgodis med sämre blåmusslor

För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis.

Bakom i...

Läs hela artikeln

Brave New Business letar modiga entreprenörer

Vi letar efter dig som aldrig ger upp, som vågar sticka ut hakan, som tänker annorlunda och som vågar utmana sig själv och sin bransch. Har du en spännande idé som du skulle vilja få publicerad eller känner du kanske en modig innovatör? Tipsa oss!


Vi använder egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din navigeringsupplevelse. Fortsätter du att surfa vidare innerbär det att du accepterar användningen av dessa cookies. Du hittar mer information i våra villkor för cookies.