90-årig uppfinnare gör succé i Draknästet

Gunnar Kristiansen är en av årets deltagare i Draknästet. Med sina 90 år i bagaget är det inte första gången han kommit på en egen uppfinning. Blott 13 år gammal satte han ihop en egen cykel och på Ingvar Kamprads vis har han både byggt båtar och skrivit egna instruktionsmanualer därtill.

I tv-rutan under årets upplaga av Draknästet visade Gunnar Kristiansen upp en spänstig liten gummibygel som fäster perfekt runt en cylinder. Och användningsområdena för den lilla detaljen är flera. Främst är den ett hjälpmedel för att obemärkt kunna ta med sig skohornet på kryckan. Men den har också blivit en hållare för att diskborsten ska vara torr och ren. En till synes enkel produkt, men som enligt Gunnar själv löser ett stort vardagligt problem för många äldre.

Anledningen till att produkten uppfanns tar oss tillbaka till år 1987. Gunnar hade precis lagat taket på sin lada och skulle bara kliva upp på stegen för att hämta ned det sista verktyget. Men morgonen var daggig och stegen hal så han föll bakåt och landande på ryggen. Sedan dess har han haft svårt att böja sig framåt.

Det var under båtmässan i Göteborg som det slog honom hur den lilla gummibygeln skulle kunna bli revolutionerande för människor i hans sits. På mässan är det nämligen inte tillåtet att gå ombord med skor. Skorna måste antingen tas av eller träs i plastskydd. Med sin skadade rygg kunde Gunnar varken lösa det ena eller det andra på egen hand. Han skulle helt enkelt behövt en uppfinning som obemärkt låtit honom ta med sig ett skohorn var han än befann sig.

– Att komma fram till själva lösningen var en hel del tänkande och oändligt många olika förslag. Innan jag kommit på tanken om bygeln funderade jag på olika sätt att fästa skohornet utmed kroppen. Alla mina prototyper testkörde jag i en 3D-skrivare innan jag tillverkade gummibygeln i en riktig tillverkningsprocess så som den ser ut idag, säger Gunnar.

Gunnar Kristiansen med sin krycka.

För att ta sin idé ut på marknaden sökte Gunnar kapital hos drakarna i Draknästet och han gjorde minst sagt succé. Han är nämligen den första någonsin som fått med sig ett par Drakar att investera utan att begära någon andel i bolaget. Gunnar beskriver upplevelsen i Draknästet som en av de viktigaste och lyckligaste stunderna i livet. Lanseringen av produkten är precis i sin början och det har varit en lång resa att ta sig ut på marknaden.

– Lanseringen har varit det svåra för min del. Jag tar ofta med mig produkten för att visa upp den, och en läkare som jag varit i kontakt med menar att alla med ryggproblem borde äga en. Jag brukar dela ut den på platser där jag är för att kunna göra min egen marknadsundersökning. Nu, efter min medverkan i Draknästet, ska jag lägga extra krut på marknadsföring.

Och brist på drivkraft finns det inte. Trots att Gunnar är 90 år fyllda har han fyra nya idéer på gång. Däribland finns ett smart tryckförband för handflatan, ett skohorn som låter dig ta av stödstrumporna på tio sekunder samt ett projekt han valt att kalla ”Lyftågå” som är en produkt för att motverka lyftskador. Men en entreprenör har han varit mycket längre än så.

Blott 13 år gammal hittade Gunnar en skrotcykel i två delar som han bestämde sig för att laga. Men några reservdelar fanns inte och familjen hade inte råd att köpa fina verktyg. Så han hittade ett eget sätt att nita ihop ramen och tog vad han hade hemma för att reparera däcken. Med hjälp av ett grovt rep inrullat i ett lager tidning som han sedan tryckte in i däcken tog han sig tre kilometer till och från skolan varje dag.

– Jag blev antagligen entreprenör redan då, år 1940. På den tiden bodde jag i Norge tillsammans med min familj. På grund av kriget fanns det inte så mycket till övers, varken pengar eller mat. Så pengar till någon cykel var det inte tal om. Men ända sedan dess har jag tagit med mig viljan att lösa problem på egen hand och det gör jag än idag.

Gunnar med sin tvådelade cykel innan han lagade den

Bild: Gunnar Kristiansen med sin skrotcykel innan han lagat den.

I ledande roller på både Volvo och Saab, och med en teknisk ingenjörsexamen i bagaget, har Gunnar hunnit med mycket under sitt långa arbetsliv. Han har byggt, reparerat och på Ingvar Kamprad vis skrivit egna instruktionsmanualer för olika båtmodeller. Och tills han var 70 år fyllda arbetade han som kapten på Volvo Lastvagnars representationsbåt där han fick ta med sig VIP-gäster ut i skärgården. Som om inte det vore nog var han Volvo Lastvagnars projektledare för de Olympiska vinterspelen i Lillehammer 1994, projektledare för VM i friidrott 1995 och har haft en sidokarriär som trollkarl.

– Oavsett vad det är du funderar på, om det är en egen idé eller ett annat karriärval, är det inte farligt att testa. Bestäm dig för att prova. Sök den information du behöver, prata med relevanta människor, läs en utbildning eller be om råd. Gå gärna med i en Uppfinnarförening om du vill utveckla en egen produkt, där kan du få mycket hjälp. Ju mer du har desto fortare kommer du fram. Men lägg fokus på en sak i taget.

 

Läs fler nyheter från Draknästet

20-åringen som tog sitt bolag från UF till Draknästet

Hon ska revolutionera kvinnohälsan med en medicinsk app

Så når du framgång – med Mattias Djurstedt

Brave news
Är industrin en bransch där vi har för låga förväntningar på våra medarbetare? Jag vill hävda att det är så. Kanske inte på alla arbetsplatser men på alldeles för många. Skulle förväntningarna vara tillräckliga skulle det finnas yrkesstolthet – och det är något som allt för ofta saknas. Inte minst vad gäller nästa generations medarbetare. Jag har turen att få vara på en industri där jag får utvecklas i min roll. Och jag tror att många med mig är nöjda med ledningens förväntningar. På Gnosjö Automatsvarvning har medarbetarna nämligen en genomsnittlig arbetstid på företaget i 10,5 år samtidigt som frisknärvaron uppgår till 95 procent (enligt siffror från hållbarhetsrapporten 2020). Men när jag pratar med andra upplever jag många gånger att det inte ser ut så här på alla arbetsplatser. Varför? Det har jag tyvärr inte svaret på. Men jag tror att låga förväntningar på medarbetaren kan vara en anledning. När industrin sedan länge brottas med ett smutsigt rykte kan det upplevas svårt att tvätta bort fördomar och påhittade tankemönster. Men precis som i alla branscher sker kontinuerlig utveckling. Och jag vågar påstå att utvecklingen i industrin minsann går fort. Jag tror att en stor del av den problematik som har grundat de dåliga ryktena handlar om att vi inte alltid har varit så bra på att uppskatta våra medarbetare och ge dem utrymme för personlig utveckling. Kanske har vi rent av varit kass på att låta individen ta eget ansvar över sådant som en vd eller ägare anser är dennes uppgift. Samtidigt anser jag att yrket i sin helhet inte bär den stolthet det borde. För det är ju trots allt tack vare industrin som Sverige har blivit ett så rikt och framgångsrikt land som det är idag. Jag säger det ofta men det tål att sägas igen – unga har ingen bild av industrin. Och tyvärr tror jag att många vuxna inte har det heller. Eller i alla fall inte en bild som grundar sig i en egen uppfattning av branschen. Det tycker jag är ett tydligt tecken på att vi tillsammans behöver öka yrkesstoltheten på våra arbetsplatser. Så att våra medarbetare också blir de ambassadörer vi behöver för att krossa normer och skapa en nyanserad bild av industrin. Som den moderna, högteknologiska och utvecklingshungriga bransch den är. Men det finns en sak som är positiv med att bilden av industrin inte finns överhuvudtaget. Vi kan bidra för att skapa precis den bild vi önskar. Och det tror jag att vi lyckas med först när vi höjer förväntningarna på våra medarbetare. För att varje individ behöver känna att den gör ett viktigt jobb. Så även på den lokala industrin. Är du med mig?   ~ Industrihälsningar från Elin. Jag heter Elin Elmersson och är industri- och teknikkommunikatör på tillverkningsindustrin Gnosjö Automatsvarvning. Jag är också industribloggare på Brave New Business. Häng med! Läs Elins tidigare blogginlägg Jag utmanar dig att våga skryta! ”Man vill ju inte hamna i industrin” Industrin skriker efter arbetskraft
För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis. Bakom innovationen ligger flera år av utveckling och samarbeten. Allt för att ta fram ett hundgodis som är lika bra för klimatet som för hunden. Tillsammans med agronom, veterinär och forskningsinstitut tog det tre år att gå från idé till kommersiell produkt. Ett hundgodis som är både svinnsmart och gott, i alla fall om du frågar Glufs egen ”testhund” Buster. Godiset består till största delen av blåmusslor. Musslorna som används är de som inte klarat sig hela vägen till matbordet för att de antingen varit små eller inte sett ut som en ”bra” mussla ska. Innehållet i godbitarna är bara naturliga ingredienser så som musselmjöl och potatis. Musselmjölet tas dessutom från en annan svensk startup, nämligen Musselfeed, som tagit fram ett klimatsmart och proteinrikt livsmedelstillskott gjort på musselskal. Och anledningarna till att musslan är en bra råvara är många. Dels innehåller den lilla havsvarelsen stora mängder protein och vitaminer så som Omega 3 och Omega 6, dels bidrar musslorna till att rena haven. Ett smart val för såväl klimat som människa och hund helt enkelt.   Läs fler nyheter från Brave New Business Nya mindre vindkraftverk gör hushåll självförsörjande på el 90-årig uppfinnare gör succé i Draknästet En lampa som lyser upp liv

Bra hundgodis med sämre blåmusslor

För att ta tillvara svinn, minska klimatpåverkan och samtidigt erbjuda ett nyttigare alternativ till hundgodis grundades Glufs. Med musselmjöl och potatis har företaget lyckats skapa ett näringsrikt hundgodis.

Bakom i...

Läs hela artikeln

Brave New Business letar modiga entreprenörer

Vi letar efter dig som aldrig ger upp, som vågar sticka ut hakan, som tänker annorlunda och som vågar utmana sig själv och sin bransch. Har du en spännande idé som du skulle vilja få publicerad eller känner du kanske en modig innovatör? Tipsa oss!


Vi använder egna cookies och cookies från tredje part för att förbättra din navigeringsupplevelse. Fortsätter du att surfa vidare innerbär det att du accepterar användningen av dessa cookies. Du hittar mer information i våra villkor för cookies.